Tohono Chul

A former private home and grounds donated to the community by DIck and Jean Wilson

watercolor image of a shady garden courtyard with the corner of a white adobe building on the left. Red stairs lead up to a hidden entrance to the building. An open gate on the right invites exploration

Recently a friend and I visited the wonderful Tohono Chul botanical garden for an afternoon of plein air painting. The grounds and buildings were donated to the community by the former owners. I can only imagine that this courtyard would have been a favorite sitting place to savor the coolness offered by the shade of the trees. A private space, perhaps shared with family and friends.

Author: Marilyn

I'm an artist working primarily in wood. My work has taken a story-telling path over the past two years.